Zandbergstraat 14 / 5555 LB Valkenswaard Tel: +31(0)651587997.
Openingstijden: Vrijdag en zaterdag: 10:00 tot 16:00 u.en op afspraak.
 

Gratis ‘ontwerp’ van een kleinere grassentuin. (met of zonder bamboe)
Wij hebben gemerkt dat veel mensen een tuintekening met ingetekende beplanting niet goed kunnen lezen waardoor ze moeilijk een voorstelling kunnen maken van het eindresultaat. Voor kleinere tuinen hebben wij deze oplossing: Het stappenplan.

Voorbeeld: U heeft een lege of bijna lege voortuin van bijvoorbeeld 5 bij 10 meter die u met siergrassen als hoofdbeplanting wilt beplanten. U maakt een afspraak en u geeft uw wensen weer. U geeft aan welke beplantingshoogte u op welke plek wenst en wij bepalen samen welke soorten in aanmerking komen. Wij laten de voorbeelden in de tuin zien. Op de buitenplaats zetten wij op schaal de uitgezochte soorten in potten uit, alles in overleg de klant. U maakt een paar foto’s, neemt de planten mee en zet deze thuis op dezelfde manier uit en het begin van een grassentuin is er.


Door het heen en weer lopen tussen de volwassen planten in de tuin (in het voorjaar moeten we ook fotomateriaal gebruiken), de planten in pot en het bedenken van de mooiste combinatie krijgt de klant een direct contact met de beplanting. Uit ervaring weten we dat deze manier beter en directer werkt dan een tekening.

Voor grotere en complexere tuinen volgen wij een andere werkwijze. Dan moet er meestal een bezoek worden afgelegd. Hierover kunt u bellen.

Met kleinere aanplanten kunnen we u bij een kwekerijbezoek direct helpen.