Zandbergstraat 14 / 5555 LB Valkenswaard Tel: +31(0)651587997.
Openingstijden Vrijdag en zaterdag: 10:00 tot 16:00 uur en ook op afspraak


Kwekerij KIMMEI is sinds 1990 een begrip in de bamboewereld.

Sindsdien hebben vele nieuwe bamboesoorten vanuit deze plek hun weg gevonden naar kwekers en consumenten.'KIMMEI' is een Japans woord, dat vrij vertaald betekent: 'goud met een groen teken'. In de Japanse bamboewereld wordt deze naam gebruikt voor soorten met gele halmen en groene lengtestrepen.

Bij de kwekerij hoort de schitterende 35 jaar oude showtuin met bamboes van enkele centimeters tot bijna 15 meter hoog. Hier kunt u als klant vinden wat u zoekt en kunt u zien hoe de in potten gekochte planten er uiteindelijk uit zullen gaan zien.

Met bamboe als onverwoestbare hoofdbeplanting wordt samen met begeleidende planten zoals siergrassen en de meest winterharde vertegenwoordigers van tropische plantenfamilies een wintergroene oase gecreëerd en een exotische sfeer opgeroepen. In de diashow kunt u alvast een eerste indruk krijgen, maar een bezoek aan de tuin is zeker aan te raden!

De kwekerij is voortdurend op zoek naar nieuwe soorten, die vervolgens uitgetest en daarna geïntroduceerd worden. Met wel driehonderd soorten heeft de kwekerij het grootste bamboeassortiment van Europa en hieruit zijn ongeveer 30 van de beste soorten en variëteiten geselecteerd. In “Beste keuze” maakt u kennis met deze belangrijke bamboes.

Jos van der Palen, van oorsprong kunstschilder, heeft een bedrijf waarin de bamboe centraal staat. Daarnaast zijn Gerry Rovers en Theo Willems vaste medewerkers op vrijdag en zaterdag.

Bij de verkoop van bamboe wordt altijd goed advies meegegeven aan de particulier, de hovenier of het bedrijf dat een bamboetuin wil laten aanleggen. Met ontwerpen, advies en uitvoering zijn we regelmatig betrokken geweest bij belangrijke projecten. zie: Aanleg en Ontwerp. Jos schrijft in consumentenbladen zoals Groei & Bloei en in vakbladen in binnen- en buitenland. zie: Publicaties